Postat de: Muna | ianuarie 15, 2009

Bomboane spiralate

Bomboane spiralate

Ingrediente: Pt partea alba: 5 lg stafide albe, 2 lg susan, 4 lg nuca de cocos, 4 lg migdale crude. Pt partea neagra: 5 lg stafide negre, 1-2 lg rase pudra cacao sau roscove, 5 lg alune de pamant crude, 5 lg seminte de floarea soarelui crude. (lg=linguri)

Mod de preparare: Stafidele si semintele se rasnesc si se amesteca in 2 boluri separate conform cantitatilor de mai sus. Se ia una din culori si se framanta bine cu mana si se formeaza o sfera pe care o intindem cu facaletul intr-o fasie patrata de aprox. 15×15 cm. Ca sa nu se lipeasca punem o folie alimentara intre sfera si masa si alta folie intre sfera si facalet. O modelam si cu mana ca sa iasa cat mai patrata apoi facem la fel si cu a doua culore dupa care le punem una peste alta si folosindu-ne de folia alimentara dintre compozitie si masa, rulam usor si facem un sul. Culoarea din exterior se va rupe din loc in loc, dar fiind moale putem sa “reparam” fara probleme. Strangem sulul in maini pentru a scoate golurile de aer, incercand sa pastam cat mai bine forma cilindrica. Apoi il rotim intre palma si masa, apasand usor, pornind dinspre mijloc spre extremitati (altfel va ramane aerul inauntru si se va rupe). Din cand incand ii turtim capetele ca sa ramna drepte. Rasucim cilindrul pana ajunge la grosimea pe care o dorim si apoi taiem felii din el.

About these ads

Responses

  1. SUUUUUUUUUUUPER! SUPER! ARATA FANTASTIC. Azi am facut gemul de alune cu sirop de artar – foarte foarte bun!

  2. eXtraordinar arata! imi place la nebunie, cred ca e tare bun…

  3. Da.. imi place genul asta de dulciuri pt ca pot jongla cu diferite combinatii. Sunt bune la micul dejun. 2-3 bombonele, un fruct proaspat si ai energie pentru cateva ore.
    Mai ales daca nu-ti plac anumite seminte… de exemplu mie nu prea-mi placeau semintele de in… si le amestecam cu alte ingrediente si faceam bombonele ca sa le pot manca. Sunt foarte concentrate si dulci… cu o bombonica iti potolesti pofta de dulce. Cel mai mult ma incanta ca le prepari in 10-15 minute si le poti pastra in frigider cam o saptamana si nu-si pierd din gust.

  4. Multumesc, le-am facut si eu astazi. Sunt excelente!
    P.S. La fel si restul retetelor, explicatiile, fotografiile… Felicitari pentru initiativa si originalitate.

  5. Felicitari pentru lucrul minunat pe care il faci in folosul semenilor tai.


Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Categorii

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 144 other followers

%d bloggers like this: