Postat de: Muna | Noiembrie 17, 2008

Painici de cartof

Painici de cartof

Ingrediente: 3 cartofi medii, 25 gr drojdie, 500-600 gr faina integrala de grau si secara, sare

Mod de preparare: Cartofii se fierb in coaja, se curata si se piseaza cu furculita. Drojdia se dizolva in jumatate de ceasca de apa calda si sare. Se pune peste cartof si se amesteca. Faina se pune intr-un castron iar cartoful se pune in mijloc si se amesteca bine cu faina. Castronul se acopera cu un prosop si se tine 1-2 ore langa o sursa de caldura. Dupa ce a crescut se imparte coca in 8 parti si se formeaza chifle de 1 cm grosime se pudreaza cu faina pe ambele parti si se pun in tava. Se tin cam o ora si jumatate in cuptor la 170 grade. Inainte de a le scoate se incearca cu scobitoarea. In compozitie se pot adauga: rosii uscate la soare (care n-au fost tinute in ulei), busuioc, praf usturoi, ceapa verde uscata, ciuperci uscate.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: