Postat de: Muna | Noiembrie 19, 2008

Sarmalute in foi de vita de vie

Sarmalute in foi de vita

Ingrediente: o ceasca de naut, 1/2 ceasca de soia, 4-5 ciuperci medii, 2 cepe mari, o legatura patrunjel, 4-5 linguri orez, 1 morcov mic, 3-4 linguri faina de porumb, 40 frunze de vita de vie, 1/2 ceasca vin, sare, piper, nucsoara, cimbru, foi dafin.

Mod de preparare: Nautul si soia se lasa peste noapte la inmuiat si a doua zi se fierb dupa care se scurg de apa. Aproximativ 70 % din proportia de soia si naut se face pasta, restul se lasa asa. Ciupercile, ceapa si patrunjelul se toaca marunt. Morcovul se da pe razatoarea mica. Se amesteca toate impreuna cu orezul si faina de porumb, piper, cimbru, putina nucsoara. Se aseaza frunza de vita cu nervurile in sus si se pune cam o lingura de compozitie la baza coditei. Marginile frunzei se indoaie in interior si se ruleaza sarmaua (cat mai strans) dinspre codita spre varful frunzei. Chiar daca frunzele difera ca dimensiune incercati sa puneti aceeasi cantitate de umplutura ca sa iasa sarmalele de aceeasi marime. Sarmalele se pun intr-un vas de ceramica (cu capac), se adauga frunzele de dafin si apa cat sa le acopere. Vasul se baga in cuptorul incins la 170 grade si dupa jumatate de ora se adauga vinul si se opreste flacara, lasand cuptorul inchis si vasul inauntru. Se pot servi si reci cu mamaliguta si iaurt din soia, ciusca sau acritura. Daca le vreti mai acrisoare puteti adauga o cana de bors inainte de a le pune la fiert.

Infasurarea sarmalelor

Asezarea sarmalelor in oala


Responses

  1. o intrebare am, orezul se pune crud? sau se caleste cu ceapa morcovul si ciupercile?
    A si a-ti spus ca aproximativ 70% din soia si naut se face pasta. REstul compozitiei il adaugam asa cum e, boabe fiind?
    Merci

  2. Orezul e crud pt ca fierbe repede si nu e calit pt ca reteta e dietetica. Poti face toata cantitatea pasta. Eu am lasat si boabe intregi ca sa se vada in sarma.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: