Postat de: Muna | Noiembrie 20, 2008

Congee cu nuca si banane

Congee cu nuca si banane

Ingrediente: o ceasca orez, o banana, scortisoara, o lingurita zahar brun, 3-4 lunguri miez nuca

Mod de preparare: Orezul se fierbe cu 10 cesti de apa, mai mult de o ora si se amesteca pana ce bobul se desface si devine ca o pasta. Se amesteca cu banana taiata, nuca, zaharul si scortisoara.

Pasta de orez se numeste congee in China, okayu in Japonia, juk in Korea, lugaw in Filipine, jok in Tailanda, chao in Vietnam, bubur in Indonezia, ganji in India.

Se poate prepara si din alte grane sau combinatii de grane, poate fi servit cu diferite sosuri si legume fripte sau fierte sau cu fructe daca se doreste a fi desert. In asia se consuma la oricare din mese in functie de restul ingredientelor. Este de asemenea considerat aliment – medicament cand este combinat cu diferite plante terapeutice.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: