Postat de: Muna | Noiembrie 21, 2008

Bors rece de varza

Bors rece de legume

Ingrediente: 2 frunze varza, 1/2 telina mica, 1 ardei mic, 1 morcov mic, patrunjel, telina frunze, 2 cani bors crud, 1-2 cani apa, sare.

Mod de preparare: Legumele se taie mici sau se dau pe razatoarea mica si se amesteca cu borsul, apa si sarea. Se lasa sa stea jumatate de ora la frigider dupa care se poate servi. Se pastreaza la rece si se consma in maxim 24 ore.


Responses

  1. in viata mea n-am mancat ciorbe asa facute.
    m-ar interesa aceasta ciorbita, e facuta din varza rosie?
    conteaza de care e?
    si,,,,nu te boncane la stomac „gatita”astfel?
    pupici.

  2. Am mancat de multe ori si nu am patit nimic.
    Daca foloseste varza rosie va iesi supa roz (ca in poza) dar gustul e acelasi.

  3. Buna!! borsul crud din ce-l faci?….nu cred ca e cel din comert, nu?…mersi mult!!! astept!!

  4. pe vremea cand mancam bors luam din piata de la tarani. am incercat sa fac dar trebuie sa ai husti sau bacteria de fermenteaza si sa fie cultura veche. cu cat cultura e mai tanara cu atat e mai amar borsul.
    acum acresc cu suc de lamaie, macris, rubarba

  5. Salut!Eu folosesc reteta asta de preparare a borsului.Pt un borcan de 10 litri. 4 cani de tarate de grau si o cana de malai la oparesti cu 2 litri de apa. Apa sa nu fie in clocot.Dupa ce amestecul devine doar caldut se amesteca cu 1 litru de bors cumparat si se completeaza cu apa.se poate adauga si putina drojdie cat un bob de fasole.se pune o crenguta de visin si una de leustean uscat sau busuioc.se acopera cu o farfurie se pune la un loc caldut si se amesteca de 4 sau 5 ori pe zi.Dupa 48 de ore e gata.Se trage in sticle si se tine la frigider.Daca peste ustele ramase umpli din nou cu apa calduta si mai lasi 48 de ore amestecand cat mai des mai iese al doilea rand de bors mai putin mai slab din puntc de vedere nutritional dar chiar mai acru. Din ustele ramase opresti un un borcan mare pe care il pastrezi la frigider si cu care vei umple data viitoare borsul in acelasi mod mai putin litrul de bors si drojdia.

  6. Am si doua intrebari? Supele sau alte preparate reci care le inlocuiesc pe cele fierte pot fi macar incalzite?Nu as putea consuma o supa rece de la frigider.Iar dulciurile acelea care se congeleaza mai au aceleasi proprietati?Stiam ca si prin congelare se distrug multe vitamine.

  7. Da’ si neste marar proaspat presarat peste sau poate chiar cimbru nitel asa cat sa il parfumeze, cred ca merita! Nimic nu inlocuieste savoarea pe care mararul si/sau cimbrul o dau verzei. Abia astept sa pregatesc….yum-yum! Multumire pentru postare si idei!

  8. […] Bors rece de varza-Bun si sanatos […]

  9. […] Bors rece de varza-Bun si sanatos […]

  10. […] Bors rece de varza-Bun si sanatos […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: