Postat de: Muna | Noiembrie 22, 2008

Galusti cu sos verde

Galusti cu sos verde

Ingrediente: 2 cartofi, o ciuperca mare, jumate morcov, 2-3 fire patrunjel, 6 buc hartie orez, busuioc, coriandru, chimion, sare, piper. Pt sos: 15-20 frunze spanac, 1-2 linguri ulei de masine presat la rece, menta (daca e uscata – o lingura, daca e proaspata – cam 4 frunze), 3-4 lingurite sos soia, 2-3 linguri suc lime, sare.

Mod de preparare: Cartoful fiert in coaja se curata, se piseaza si se amesteca cu morcovul ras mic, patrunjelul si ciuperca tocate. Se condimenteaza si se amesteca bine pana se leaga. Din compozite se formeaza 6 galusti. Hartia de orez se tine cateva secunde sub jet de apa dupa care se pune pe un prosop si se lasa cateva minute sa se inmoaie (trebuie sa fie moale-gelatinoasa). Se pune galusca in mijlocul hartiei de orez si se impatureste aducand dintr-un punct marginea catre centru, iar apoi se repeta circular miscarea din 2 in 2 cm. Se lasa deoparte cateva minute (ca sa se lipeasca marginile intre ele) timp in care se pune pe foc o oala cu apa (poate fi si supa de la legume). Apa in oala trebuie sa fie cam 3 cm. Cand a dat in clocot se pun galustile, dar se inteapa inainte cu scobitoarea de 3-4 ori. Se lasa cam 10 minute sa fiarba acoperit. Nu trebuiesc lasate prea mult si nici la foc prea mare pt ca altfel se desfac si se imprastie in oala. Hartia de orez trebuie sa fiarba ca sa ramana gelatinoasa cand se raceste.

Pt sos se toaca spanacul foarte marunt cu cutitul sau se pune in blender si se face pasta. Se amesteca bine cu celelalte ingrediente in afara de sosul de soia. Folosind o strecuratoare de ceai, se preseaza bine pasta in sita si se extrage sucul. Se aseaza 3 galusti pe farfurie si se toarna sosul verde iar sosul de soia peste galusti.

Puteti incerca cu o singura galusca sa vedeti daca flacara este prea mare. Eu le-am stricat pe primele doua (s-au imprasitat in apa… si datorita faptului ca am incercat mai multe stiluri de infasurari) dar restul mi-au iesit.


Responses

  1. excelent!!!!

  2. […] Galusti cu sos verde-Bun si sanatos […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: