Postat de: Muna | Noiembrie 25, 2008

Bautura din migdale sau „Lapte din migdale”

Bautura din migdale sau "Lapte din migdale"

Ingrediente: o cana cu migdale crude

Mod de preparare: Migdalele se lasa la inmuiat peste noapte in multa apa (isi maresc volumul de 2-3 ori). A doua zi se pun in blender cu 3 cani de apa si se mixeaza. Daca nu aveti blender le pisati/zdrobiti foarte bine sau folositi o masina de tocat dupa care le amestecati bine cu apa si strecurati pulpa printr-o panza. Pulpa o puteti folosi la salate. Daca folositi un blender puternic nu va ramane pulpa. Se poate dilua cu apa in functie de concentratia pe care o doriti. Se poate aroma la fel ca laptele din soia cu diferite sucuri de fructe si condimente. Evitati suc de portocale, lamai etc (alimente cu vitamina C) pt ca se taie. Puteti folosi insa, coaja rasa de portocale sau lamaie.


Responses

  1. Se poate face la fel si lapte din altele?

  2. Da.. se mai poate face din:
    – seminte de dovleac (bostan),
    – seminte de floarea-soarelui,
    – nuci,
    – alune,
    – tarate sau fulgi zdrobiti de cereale,
    – seminte de mar (inca nu am gasit la plafar si nici nu am avut rabdarea sa le adun.. prefer sa le mananc odata cu fructul :D)
    – soia germinata (in cazul asta nu stiu cum e cu fiertul.. desi intr-o carte pt alimentatie raw am gasit ca nu se fierbe.. dar fiecare face cum crede ca e mai bine)
    Si cred ca ies bune si combinate intre ele.

  3. Laptele de migdale la fel ca si cel din soia sau orez mai poate fi preparat cu ajutorul unui aparat de facut lapte de migdale sau de soia. Am vazut astfel de aparate pe web. Se poate cauta pe google dupa ‘aparat de facut lapte de migdale’.

  4. Lapte se mai poate face si din seminte de canepa:

    Lapte de canepa

    * 1 cana seminte de canepa decorticate
    * 4, 5 cani de apa

    Totul se prelucreaza in blender pana la omegenizare. Se poate adauga mai multa apa daca doriti o consistenta mai lichida. De asemenea adaugati miere, banane, capsuni, orice fruct dulce pentru indulcire.

    Reteta este luata de aici: http://ligiapop.com/2009/05/22/semintele-de-canepa/

  5. mmm suna super…

  6. […] să încerc să fac lapte de migdale. A fost foarte simplu și relativ rapid. Am folosit rețeta de aici și a ieșit foarte […]

  7. Odata cu migdale, se pot pune la hidratat si seminte de susan, seminte de dovleac, floarea soarelui, nuci… evident ca se pot combina si cate doua sau cum doreste fiecare. Imi place sa adaug si alte seminte langa migdale pentru ca laptele capata astfel o aroma mai complexa si un gust ceva mai subtil… nu se mai simt doar migadalele.

  8. Ce marca de blender/ robot folosesti?Cam ce putere are?

  9. apa in care au stat migdalele peste noapte ce se intampla cu ea? o arunc, sau o pun si pe ea acolo, sau o beau? cea mai mare parte a elementelor nutritive unde raman, in apa in care au stat migdalele sau in lapte?

  10. pe vremea aceea faceam la un blender de 700w. acu nu mai fac

  11. apa in care stau migdalele peste noapte trebuie aruncata. contine enzime ce inhiba digestia. cele mai multe elemente nutritive sunt in cotiledoane

  12. Si eu am un blender de 700 de W , nu e oki sa fac cu el lapte din seminte?

  13. […] Bautura din migdale sau “Lapte din migdale”-Bun si sanatos […]

  14. […] Bautura din migdale sau “Lapte din migdale”-Bun si sanatos […]

  15. […] Bautura din migdale sau “Lapte din migdale”-Bun si sanatos […]

  16. o sa mearga dar un blender mai puternic va marunti mai bine


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: