Ingrediente: o cana cu migdale crude
Mod de preparare: Migdalele se lasa la inmuiat peste noapte in multa apa (isi maresc volumul de 2-3 ori). A doua zi se pun in blender cu 3 cani de apa si se mixeaza. Daca nu aveti blender le pisati/zdrobiti foarte bine sau folositi o masina de tocat dupa care le amestecati bine cu apa si strecurati pulpa printr-o panza. Pulpa o puteti folosi la salate. Daca folositi un blender puternic nu va ramane pulpa. Se poate dilua cu apa in functie de concentratia pe care o doriti. Se poate aroma la fel ca laptele din soia cu diferite sucuri de fructe si condimente. Evitati suc de portocale, lamai etc (alimente cu vitamina C) pt ca se taie. Puteti folosi insa, coaja rasa de portocale sau lamaie.
Se poate face la fel si lapte din altele?
By: Cristina on ianuarie 7, 2009
at 3:00 am
Da.. se mai poate face din:
– seminte de dovleac (bostan),
– seminte de floarea-soarelui,
– nuci,
– alune,
– tarate sau fulgi zdrobiti de cereale,
– seminte de mar (inca nu am gasit la plafar si nici nu am avut rabdarea sa le adun.. prefer sa le mananc odata cu fructul :D)
– soia germinata (in cazul asta nu stiu cum e cu fiertul.. desi intr-o carte pt alimentatie raw am gasit ca nu se fierbe.. dar fiecare face cum crede ca e mai bine)
Si cred ca ies bune si combinate intre ele.
By: Vali on ianuarie 7, 2009
at 1:41 pm
Laptele de migdale la fel ca si cel din soia sau orez mai poate fi preparat cu ajutorul unui aparat de facut lapte de migdale sau de soia. Am vazut astfel de aparate pe web. Se poate cauta pe google dupa ‘aparat de facut lapte de migdale’.
By: robert on iunie 28, 2009
at 12:55 pm
Lapte se mai poate face si din seminte de canepa:
Lapte de canepa
* 1 cana seminte de canepa decorticate
* 4, 5 cani de apa
Totul se prelucreaza in blender pana la omegenizare. Se poate adauga mai multa apa daca doriti o consistenta mai lichida. De asemenea adaugati miere, banane, capsuni, orice fruct dulce pentru indulcire.
Reteta este luata de aici: http://ligiapop.com/2009/05/22/semintele-de-canepa/
By: iulian on iulie 5, 2009
at 7:49 am
mmm suna super…
By: pro ana romania on august 15, 2009
at 5:10 pm
[…] să încerc să fac lapte de migdale. A fost foarte simplu și relativ rapid. Am folosit rețeta de aici și a ieșit foarte […]
By: Lapte de migdale « DIYro: Fă-o chiar tu! on februarie 10, 2010
at 6:08 pm
Odata cu migdale, se pot pune la hidratat si seminte de susan, seminte de dovleac, floarea soarelui, nuci… evident ca se pot combina si cate doua sau cum doreste fiecare. Imi place sa adaug si alte seminte langa migdale pentru ca laptele capata astfel o aroma mai complexa si un gust ceva mai subtil… nu se mai simt doar migadalele.
By: simona on noiembrie 22, 2010
at 1:13 pm
Ce marca de blender/ robot folosesti?Cam ce putere are?
By: Florentina on februarie 14, 2012
at 1:53 pm
apa in care au stat migdalele peste noapte ce se intampla cu ea? o arunc, sau o pun si pe ea acolo, sau o beau? cea mai mare parte a elementelor nutritive unde raman, in apa in care au stat migdalele sau in lapte?
By: Ioana on aprilie 11, 2012
at 4:57 pm
pe vremea aceea faceam la un blender de 700w. acu nu mai fac
By: Vali on iulie 25, 2012
at 3:45 pm
apa in care stau migdalele peste noapte trebuie aruncata. contine enzime ce inhiba digestia. cele mai multe elemente nutritive sunt in cotiledoane
By: Vali on iulie 25, 2012
at 4:10 pm
Si eu am un blender de 700 de W , nu e oki sa fac cu el lapte din seminte?
By: Madalina on decembrie 11, 2012
at 1:39 pm
[…] Bautura din migdale sau “Lapte din migdale”-Bun si sanatos […]
By: Cea mai mare carte cu retete raw-vegane | CTI97 on februarie 6, 2013
at 3:35 pm
[…] Bautura din migdale sau “Lapte din migdale”-Bun si sanatos […]
By: Cea mai mare carte cu retete raw-vegane « Cronica NaturaluLui on aprilie 18, 2013
at 6:31 pm
[…] Bautura din migdale sau “Lapte din migdale”-Bun si sanatos […]
By: Carte cu retete raw-vegane | I Am The Impaler – pe bune :-) on aprilie 18, 2013
at 6:35 pm
o sa mearga dar un blender mai puternic va marunti mai bine
By: Muna on mai 20, 2013
at 8:06 am