Postat de: Muna | Decembrie 7, 2008

Taitei cu ciuperci

Taitei cu ciuperci

Ingrediente: 100 gr taitei lati,  100 gr ciuperci, 1 catel usuroi, o lingura ulei de masline presat la rece, sare, piper, frunze oregano, o lingurita suc de lamaie.

Mod de preparare: Taiteii se pun la fiert conform instuctiunilor de pe ambalaj. Intr-o oala care nu lipeste se pun la calit in 2-3 linguri apa ciupercile taiate si usturoiul tocat. Se condimenteaza si se tine acoperit (cam 5 min) amestecand din cand in cand si adaugand apa. Dupa ce au fiert taiteii se varsa peste un ciurel in chiuveta si se clatesc cateva secunde in apa rece, apoi se adauga peste ciuperci. Daca este nevoie se mai pune putina apa ca sa nu se lipeasca. Se tin 1-2 min si se opreste focul. Se adauga uleiul si oregano si se serveste stropit cu putina lamaie. Daca vreti mai iute puteti pune putin ardei iute cand fierbeti ciupercile.


Responses

  1. Mmmm, as incerca asta cu ghebe. Oare la taitei merg tagliatele (din alea verzi cu spanac)?

  2. Da, de ce nu mearga? Si eu am folosit tot ghebe. Doar sa tii cont la codita ca trebuie tocata mai mic, unele persoane o arunca.

  3. Eu pot sa pun numai de la borcan, din magazin. Dar sunt conservate numai in apa cu sare, fara chimicale.

  4. Eu la kaufland gasesc tot timpul ciuperci proaspete ori brune ori pleurotus ori champignions.

  5. adaudati odata cu ciupercile si o mica feliuta de unt … si o sa vedeti rezultatul ..;)

  6. Pt cei care tineti post… inlocuiti untul cu o lingura de ulei presat la rece amestecat cu 2-3 linguri smantana de soia si putina sare. Iese un super dressing pe care il puteti adauga si la salate. Pentru o aroma mai speciala puneti in el diferite condimente sau frunze de plante aromatice proaspete… tocate marunt… rozmarin, coriandru, salvie, busuioc… ce vor stimula digestia. Chiar de nu gasiti aceste plante la piata mai aveti optiunea de a le cultiva in ghivece. Daca le creati conditii vor avea frunze verzi tot anul. Seminte veti gasi foarte multe prin magazine, primavara, in perioada semanatului.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: