Postat de: Muna | Decembrie 19, 2008

Chiftele de linte cu sos de rosii

Chiftele de linte cu sos d rosii

Ingrediente: Pentru chiftele: 10 linguri de linte, 2-3 fire ceapa verde, 3-4 catei usturoi, 2-3 linguri de marar si patrunjel tocat, 3 linguri pesmet, sare, piper. Pentru sosul de rosii: 4 rosii, sare, maghiran, oregano, busuioc, cimbru, boia iute

Mod de preparare: Lintea se fierbe 30 de min dupa care se scurge print-un ciurel si se amesteca cu verdeturile tocate, pesmetul si condimentele. Se framanta bine, daca e nevoie se pot adauga 2-3 linguri din apa in care a fiert lintea. Se formeaza galusti care se modeleaza cu 2 linguri. (Compozitia se preseaza intre cele 2 linguri, cu o miscare circulara). Chiftelele formate se pun pe foaia de copt si se tin 30 de min in cuptorul electric (pe ambele parti la 100 grade). Rosiile se cresteaza cu cutitul (un X) in partea opusa coditei si se dau pe razatoarea mare incepand cu partea crestata. Coaja va ramane in mana. Pasta se pune la fiert 4-5 minute adaugand condimetele. In momentul servirii sosul se toarna peste chiftele.


Responses

  1. Super😀

  2. […] Chiftele de linte cu sos de rosii-Bun si sanatos […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: