Postat de: Muna | Decembrie 19, 2008

Sandwich de legume cu tofu

Sandwich de legume cu tofu

Ingrediente: o rosie mica, 4 frunze salata verde, o ciuperca mica, un castravete mic, un fir de ceapa, marar si patrunjel verde (cate un fir), 4 felii paine, 2 linguri seminte dovleac, 150 gr tofu, 3 linguri boabe de grau zdrobite (fulgi cereale), 2 linguri pesmet, sare, piper, praf usturoi.

Mod de preparare: Tofu se marunteste cu furculita si se amsteca cu: pesmetul, semintele de dovleac rasnie, fulgii de cereale tinuti 20 min in apa si scursi, condimente, marar si patrunjel uscat in cazul in care nu aveti proaspat. Pasta se amesteca bine si se formeaza cu mana turte. Rosia, castravetele si ciuperca se taie felii si se alterneaza legumele in sandvwich. Verdeata proaspata si firul de ceapa le-am pus netocate iar turta de tofu am pus-o intre frunzele de salata.


Responses

  1. In primul rand vreau sa-ti multumesc pentru nenumaratele retete si sfaturi pe care le descopar aici. Apoi as vrea sa dau si eu exemplu de o gustare rapida si anume: se unge o lipie de graham cu humus, se adauga masline fara samburi, germeni de grau, schinduf si lucerna(astia ii prefer eu aici), se mai adauga rondele de ceapa, patrunjel, ardei iuti tocati sau boia iute, se stropesc toate cu putin ulei de canepa si se presara foarte putina sare caci maslinele si humusul au sare deja. Este delicioasa iar eu mai fac separat o salata mica de rosii, castraveti si ardei caci daca le-as adauga si pe astea pe lipie n-as mai putea-o rula.

  2. delicios! Cred ca e tofu de casa, nu? Altfel, cel cumparat, (ca si toate paste, pateurile si salamurile de soia din comert) cu atatea E-uri, nu cred ca e mai sanatos decat o bucata de branza sau parizer de pui, de exemplu. O spun din perspectiva unei vegane convinse!

  3. Da! M-am convins ca e tofu de casa. Eu prepar din el uneori o placinta cu branza foarte delicioasa. La aluatul de placinta pun apa minerala in loc de lapte, iar pentru umplutura amestec tofu cu miere, stafide si coaja de lamaie.

  4. Tofu de casa???? Oameni buni, invatati-ma si pe mine cum se face?!

    Multumesc!

  5. Tofu de casa se face din lapte de soia facut in casa. Laptele se poate face mai concentrat decat laptele pentru baut.
    Deci, boabele de soia se pun la inmuiat 10-12 ore, dupa care se macina in blender cu apa – la o cana boabe inmuiate (intre timp le-a crescut volumul, deci dintr/o cana de boabe ies doua cani si jumatate inmuiate) se pun 4 cani apa (laptele pentru baut). Pentru tofu, eu nici nu mai masor apa, dar..cred ca e cam la jumatate (deci 2 cani). Se strecoara prin tifon iar laptele care rezulta se fierbe 20 minute. Vedeti ca se umfla la fiert! Daca aveti grija sa luati spuma si sa dati focul mai mic, poate aveti noroc si nu mai da in foc. 🙂
    Dupa ce a fiert, se stinge focul si se adauga cateva linguri de zeama de lamaie sau otet. Amestecati si in cateva secunde veti vedea ca se „branzeste”. Daca nu, mai puneti acreala. Se strecoara printr-un tifon pus pe o strecuratoare. Trebuie sa lase un zer limpede, galbui. Eu obisnuiesc sa bag strecuratoarea (cu tofu) sub jetul de apa, ca sa se spele de otet.

    Din 300 g soia au iesit 300 g tofu. Ramane si pulpa de la lapte care se poate folosi si ea la hamburgheri etc.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: