Postat de: Muna | Ianuarie 15, 2009

Dovlecei indesati

Dovlecei indesati

Ingrediente: 4 dovlecei rotunzi, 4 linguri linte rosie, 2 linguri orez, 1/2 ceapa, 2 linguri mei, 2 linguri hrisca, 2 linguri marar tocat, 4 buc rosii uscate la soare, sare, piper, curry.

Mod de preparare: Lintea se lasa o ora la inmuiat dupa care se fierbe. Se scurge de apa si se amesteca impreuna cu: orezul, meiul, hrisca, apoi ceapa, mararul si rosiile tocate, se condimenteaza si se indeasa dovleceii (goliti de miez cu o lingura). Se pun dovleceii intr-un vas si li se fixeaza „capacele” cu cate 2 scobitori pe care le infigem drept pana ajung la „fund”. Se toarna in vas apa in care a fert lintea si se completeaza cu apa pana la jumatatea dovleceilor. Se tin la cuptor la foc mic. Cand a scazut jumatate din apa ar trebui sa fie gata. Ii puteti servi cu piure de cartofi sau preparati o supa-crema din miezul de la dovlecei si puneti un polonic de supa in farfurie iar in mijloc dovlecelul. Nu uitati sa scoateti scobitorile.

Daca ii pregatiti pentru o masa festiva, trebuiesc fierti in ziua respectiva pentru ca lasati de pe o zi pe alta se „zbarcesc”.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: