Postat de: Muna | Ianuarie 23, 2009

Bureti iuti cu telina si alge (bucatarie chinezeasca)

Bureti iuti cu telina si alge

Ingrediente: 2 tije de telina apio, 300 gr ciuperci pleurotus, 1 sau 2 ardei iute, 2 linguri sos de soia, o foaie nori (alge)

Mod de preparare: Se indeparteaza cozile ciupercilor iar palaria se feliaza. Intr-o tigaie incinsa, se „calesc” ciupercile in putina apa. Cand s-au inmuiat adaugati ardeiul iute tocat si sosul de soia. (Atentie, sa nu puneti prea mult ardei si nici prea mult sos de soia). Puneti si telina feliata si lasati 4-5 minute pana se inmoaie, adaugand cate putina apa cand este nevoie. Aproape de sfarsit adaugati o foaie de alge pe care ati tocat-o marunt. (Daca treceti foaia pe deasupra unei flacari va deveni crocanta si mai usor de maruntit.) In farfurie puteti stropi cu putin ulei presat la rece. Serviti cu orez sau taitei.


Responses

  1. Ok, o luam de la-nceput😀 : algele de la plafar?

  2. In super-market-uri pe langa sos de soia, hartie de orez etc … in general pe la rafturile cu produse asiatice sau la Carrefour unde au alimente internationale (parca asa scria).

  3. […] Bureti iuti cu telina si alge (bucatarie chinezeasca)-Bun si sanatos […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: