Ingrediente: 50 gr urzici tinere, 2 fire marar, 1 lingura ulei presat la rece, 1 lingura suc de lamaie, sare.
Mod de preparare: Urzicile le-am cantarit inainte sa le spal pt ca ude isi dubleaza greutatea. Le clatiti intr-un castron mare in mai multe ape. Ca sa nu puneti mana pe ele puteti folosi o paleta de scurs spaghetele. Le puneti in blender cu o cana de apa si mixati bine dupa care filtrati sucul printr-o panza curata. Puneti restul ingredientelor dupa gust. Daca doriti puteti adauga putin morcov ras, ceapa, castravete, masline tocate marunt… dar mie mi-a placut si simpla. Pulpa o puteti folosi la alte mancaruri fierte sau ca tratament cosmetic.
:-s Ce reteta ciudata! Am mancat o singura data la o ruda indepartata si mi s-a parut… nu stiu, intepatoare. Cred ca nu facuse bine urzicile, nu? Hm, sau se poate sa fie si pentru ca nu daduse pulpa la o parte?!?
By: Ramona on februarie 1, 2009
at 5:44 pm
Da, din cauza pulpei. Initial am vrut sa fac o supa crema.. auzisem pe cineva spunand ca mananca urzici crude si stiam ca nu este imposibil plus ca am gasit retete cu urzici crude intr-o carte naturista.
Dar cand am gustat supa (dupa ce am maruntit bine in blender) am simtit mii de ace pe limba si in gat.. toata ziua am tusit :))
Daca o filtrezi printr-o panza deasa si ramane doar sucul nu e nici o problema. Are un gust foarte rafinat. Nu are gust de iarba. Este mai buna decat supa aceea pe care obisnuiam sa o beau dupa ce opaream urzicile in ea.
By: Vali on februarie 1, 2009
at 6:14 pm
dupa cosmetica se poate refolosi ca ingrasamant pentru flori. Este nemaipomenit de puternic – nu se compara cu nici unul din comert nici macar cu alea bio…
By: alex on noiembrie 18, 2010
at 6:18 pm
of, of – urzicile crude se pot freca intrun prosop sau se freaca cu marar pentru a scapa d espini dupa care s epot toca cu tocatorul si se adauga ce doriti voi ies excelente. stiu reteta de la profesoara mea de franceza care le toca cu maioneza
By: alex on noiembrie 18, 2010
at 6:20 pm
scuze nu cu marar ci cu malai, se freaca bine cu mult malai ca si cum ai face cun snitel cu ele. ma doare capul si nu am fost atenta. scuze
By: alex on noiembrie 18, 2010
at 6:20 pm
interesanta metoda. nu stiam
By: Vali on decembrie 6, 2010
at 4:13 pm
[…] Supa de urzici crude-Bun si sanatos […]
By: Colectie de linkuri cu retete raw-vegane | CTI97 on februarie 7, 2013
at 2:45 pm
[…] Supa de urzici crude-Bun si sanatos […]
By: Cea mai mare carte cu retete raw-vegane « Cronica NaturaluLui on aprilie 18, 2013
at 6:35 pm
[…] Supa de urzici crude-Bun si sanatos […]
By: Carte cu retete raw-vegane | I Am The Impaler – pe bune :-) on aprilie 18, 2013
at 6:40 pm
Va salut pe toti mancatori de urzici
Mananc de ani de zile urzicile crude, si nu inteapa daca amestecate cu un sos din iaurt cu ulei si hrean
By: mariana on martie 12, 2015
at 5:44 am