Postat de: Muna | Februarie 9, 2009

Prajitura cu migdale, caju, nuci si fructe

Prajitura cu migdale, caju, nuci si fructe

Ingrediente: Blat alb: 1 banana, 1 cana caju, 1/2 cana migdale, un bat vanilie (optional). Blat maro: 15 prune uscate, 1 cana miez nuca. Fructe proaspte

Mod de preparare: Se scot samburii din prune, se toaca fructele si se fac pasta cu un robot de bucatarie. Nucile se fac pudra si se amesteca bine cu prunele. Alunele caju se fac pudra. Banana se piseaza cu furculita. Batul de vanilie se taie pe lung si i se razuie semintele cu un cutit. Apoi amestecati semintele cu restul ingredientelor. In 6 castronele puneti folie alimentara si lipiti-o bine de peretii interiori. Alternati in straturi cele 2 blaturi si presati cu degetele. Apoi trageti usor de folie si scoateti din forma. Taiati fructe proaspete pe care le serviti alaturi de prajitura. Eu am folosit pomelo, carambola si cirese de pamant.
Prajitura este special „conceputa” pentru a fi servita cu fructe. Blatul este putin mai moale decat la celelalte retete pe care le-am facut in acest gen, tocmai pentru a putea fi mancata cu lingurita. Gustul nu este foarte dulce pentru ca nu am vrut sa-l acopere pe cel al fructelelor proaspete. Este sanatoasa, plina de energie si poate fi consumata la micul dejun. O pastrati maxim 2-3 zile la frigider.


Responses

  1. Cu aceasta reteta particip la un concurs organizat de ardei-iute.ro
    http://www.ardei-iute.ro/prajitura-cu-migdale-caju-nuci-si-fructe.htm

  2. Vali… mega extra idee pt ziua mamei si a mea! Pup!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: