Publicat de: Muna | februarie 14, 2009

Pate din soia cu masline

Pate de soia cu ciuperci

Ingrediente: o ceasca boabe de soia uscate, 10 masline mari nesarate, o lingura ulei presat la rece, sare.

Mod de preparare: Soia spalata se lasa peste noapte la inmuiat in multa apa. A doua zi se pune la fiert cu totul si se completeaza cu apa proaspata. Dupa ce s-au inmuiat strecuram boabele si le facem pasta impreuna cu maslinele. Condimentam cu sare si adaugam uleiul. Daca vreti mai moale, puteti adauga cateva linguri de apa in care a fiert soia. In imagine se vede doar jumatate din cantitatea care a rezulat. Puteti pastra 2-3 zile la frigider.

Veti simti diferenta intre un pate vegetal preparat in casa si unul cumparat. In primul caz gustul este cu mult mai intens. Puteti inlocui maslinele cu ciuperci (fripte sau fierte), spanac oparit, verdeturi uscate (patrunjel, ceapa verde, marar, praf de usturoi). Boabele de soia le puteti inlocui cu orice tip de fasole, linte, mazare, naut.

Publicitate

Răspunsuri

  1. Am facut si eu si e bun. Vreau sa incerc sa fac si cu ciuperci.

  2. Este minunat pate-ul
    L-am incercat si eu si ne-a placut mult
    Mersi mult pentru reteta

  3. Reteta e minunata,incercati sa adaugati si cimbru.

  4. salut oare sa poate face si din faina de soia?

  5. O reteta minunata,am pus soia verde la inmuiat,voi adauga tot ce am legume verzi in casa.

  6. nu stiu cum vei reusi sa fierbi faina fara sa se lipeasca.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: