Ingrediente: o ceasca boabe de soia uscate, 10 masline mari nesarate, o lingura ulei presat la rece, sare.
Mod de preparare: Soia spalata se lasa peste noapte la inmuiat in multa apa. A doua zi se pune la fiert cu totul si se completeaza cu apa proaspata. Dupa ce s-au inmuiat strecuram boabele si le facem pasta impreuna cu maslinele. Condimentam cu sare si adaugam uleiul. Daca vreti mai moale, puteti adauga cateva linguri de apa in care a fiert soia. In imagine se vede doar jumatate din cantitatea care a rezulat. Puteti pastra 2-3 zile la frigider.
Veti simti diferenta intre un pate vegetal preparat in casa si unul cumparat. In primul caz gustul este cu mult mai intens. Puteti inlocui maslinele cu ciuperci (fripte sau fierte), spanac oparit, verdeturi uscate (patrunjel, ceapa verde, marar, praf de usturoi). Boabele de soia le puteti inlocui cu orice tip de fasole, linte, mazare, naut.
Am facut si eu si e bun. Vreau sa incerc sa fac si cu ciuperci.
By: Aurelia on martie 9, 2009
at 10:46 am
Este minunat pate-ul
L-am incercat si eu si ne-a placut mult
Mersi mult pentru reteta
By: Alina on martie 10, 2010
at 12:28 pm
Reteta e minunata,incercati sa adaugati si cimbru.
By: Rodica on aprilie 2, 2010
at 4:43 am
salut oare sa poate face si din faina de soia?
By: alexandra on martie 6, 2012
at 9:33 am
O reteta minunata,am pus soia verde la inmuiat,voi adauga tot ce am legume verzi in casa.
By: Rodica on martie 9, 2012
at 12:18 pm
nu stiu cum vei reusi sa fierbi faina fara sa se lipeasca.
By: Vali on iulie 25, 2012
at 3:51 pm