Postat de: Muna | Februarie 15, 2009

Ciorba de linte neagra si sfecla

Ciorba de linte neagra si sfecla

Ingrediente: 1/3 cana boabe uscate de linte neagra, un cartof, o ceapa, 2 sfecle mici, 2-3 tije de telina apio, 2 rosii, leustean, sare.

Mod de preparare: Lintea spalata se lasa peste noapte la inmuiat in multa apa. A doua zi se pune la fiert cu totul si se completeaza cu apa proaspata. Spre deosebire de celelalte soiuri de linte aceasta fierbe mai mult si ramane cu bobul intreg. Dupa jumatate de ora de fiert se adauga sfecla taiata cubulete si telina tocata marunt. Dupa inca jumatate de ora adaugam cartoful (pe care il taiem putin mai mare decat telina) si ceapa tocata. Cand cartoful este fiert (15-20 min) punem rosiile date pe razatoare si mai lasam 5 minute. Serviti cu leustean si o lingura de ulei presat la rece sau o lingura suc de lamaie.

 


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: