Postat de: Muna | Martie 5, 2009

Mancare din linte germinata si orez

Mancare din linte germinata si orez.1

Ingrediente: 150 gr linte neagra germinata, 50 gr soia germinata, 100 gr ceapa, 100 gr varza chinezeasca, 50 gr orez basmati, 2 lingurite curry, cate 1/2 lingurita din urmatoarele condimente: turmeric, boia iute (curry), chimen, boabe mustar, boabe coriandru

Mod de preparare: Intr-o tigaie incinsa puneti la „calit” in putina apa ceapa si soia. Adaugati orezul si condimentele, apoi lintea. Dupa cateva minute puneti varza. Amestecati bine si turnati o cana de apa, apoi fierbeti acoperit 10-15 min. Ornati cu ceapa verde.

 


Responses

  1. va rog sa-mi spuneti cum se fac germeni de soia si daca se maninca coltisorul sau si bobul MULTUMESC

  2. […] Mancare din linte germinata si orez-Bun si sanatos […]

  3. Este acelasi procedeu la toate semintele. Depinde de tine in ce stadiu de germinare vrei sa le consumi (daca astepti sa iasa radacina sau nu). Singura diferenta este timpul de inmuiat (determinat de marimea boabelor) necesar eliminarii inhibatorilor enzimatici. Aceasta eliminare se produce doar in faza initiala germinarii. Boabele de lucerna au nevoie de vreo 5 ore, cele de linte de aprox 10 ore, cele de fasole-soia 1-2 zile. Dupa aceasta perioada initiala toate boabele se germineaza la fel cu clatiri de 2 ori pe zi si tinut la lumina dupa ce ies frunzulitele. Fabaceele (fasole/linte/soia) au cantitati mai mari din aceasta toxina de aceea ar trebui germinate un pic mai mult. Soia are cantitatea cea mai mare si din unele studii am inteles ca nici daca incoltesti, congelezi si apoi fierbi boabele nu se elimina toata cantitatea.
    Deci pt soia recomand toate aceste etape in ordinea prezentarii:
    1. congelat peste noapte si apoi dezghetat
    2. tinut in apa la inmuiat 2 zile si schimbata apa de 2 ori pe zi cu recipientul intr-un loc rocoros (nu in frigider). daca se doreste germinarea poate continua in urmatoarele zile doar ca semintele nu se mai tin in apa ci doar se clatesc dimineata si seara si se tin intr-un recipient inchis ca sa se pastreze umiditatea.
    3. boabele clatite se fierb

    P.S. cred ca singurul mod in care se poate consuma soia fara efecte secundare este fermentarea ei (miso, sos de soia etc) dar mai studiez subiectul


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: