Postat de: Muna | Martie 5, 2009

Painici cu malai

Painici cu malai.1

Ingrediente: 2,5 cani faina integrala de grau, 1 cana malai, 2 lingurite rase granule de drojdie activa, 2 lingurite cu varf de sare, 1 lingurita rasa de fructoza, 300 ml apa.

Mod de preparare: Amestecati drojdia cu sarea si apa calduta pana se dizolva. Intr-un vas mare puneti faina, malaiul, fuctoza si amestecati. Luati o cana din amestecul de faina si turnati peste drojdie. Amestecati bine, acoperiti, infasurati in mai multe carpe si lasati la cald 30 min. Dupa ce a dospit, turnati compozitia peste restul de faina si framantati. Coca o impartiti in 6 parti pe care le modelati in forma de painici, le puneti in tava (peste hartie de copt) si le crestati cu un cutit. Puneti tava inca 30 min la dospit apoi o bagati in cuptorul incins la 200 grade. Dupa ce s-a copt (40-50 min) le scoateti si ungeti pe ambele parti cu o pensula cu ulei.


Responses

  1. buna ziua
    abia azi am desc situl si sunt super incantat
    as vrea sa fac ciocolata din pudra de roscove, dar nu am reteta
    va multumesc

  2. Am foarte multe retete care asteapta sa fie incercate, ciocolata din roscove fiind una dintre ele. O s-o trec pe lista de prioritati😛

  3. Am facut astazi painicii cu malai, si copiilor le-a placut. Siteul este intr-adevar super!

  4. Veti incerca candva sa faceti si paini/… turte din fainuri fara gluten?

  5. Nu am cautat faina fara gluten pana acum, dar o sa incerc sa fac o reteta.

  6. Multumesc, va astept, cand aveti timp si inspiratie.

  7. Felicitari pt site! Imi poti spune, te rog, in cazul in care folosesc drojdie proaspata care ar fi cantitatea pe care trebuie s-o folosesc? Multumesc.

  8. o lingurita cu varf

  9. buna, saitu tau e super! desi il citeam de multa vreme, n-am incercat niciodata nici o reteta. acum,insa, as vrea sa incerc piinicile tale de malai (bine, si altele), dar nu stiu de unde sa iau fructoza si daca nu gasesc, se poate si fara? creca mai degraba fructoza se foloseste pentru aroma (ma gindesc io asa, cu mintea mea), deci poate sa lipseasca? si daca nu gasesc si nu se poate, exista inlocuitori?
    hai, ca ti-am facut capu calendar!

    Doamne ajuta!

  10. p.s.: ma rog, ca nu e sait, e blog (wink-wink)

  11. Sper ca nu se supara Vali ca am sa-ti raspund eu🙂 Fructoza se gaseste la orice supermarket / hipermarket la raionul dietetice / diabet. Poti inlocui fructoza cu zahar. Acelasi efect.

  12. super!

  13. grozav!

  14. Buna! Reteta asta arata fantastic in poze, eu mananc zilnic paine facuta in casa….dar oare raw vegan inseamna FARA foc?

  15. pe vremea cand am deschis blogul inca nu stiam de raw. si n-o sa ma apuc sa sterg din retete atata timp cat ele imi aduc vizitatori😛

  16. felicitari ptr. blog! acum l-am descoperit.vreau sa incerc si eu acest stil de viata.

  17. ” Puneti tava inca 30 min la dospit apoi o bagati in cuptorul incins la 200 grade. Dupa ce s-a copt (40-50 min) le scoateti si ungeti pe ambele parti cu o pensula cu ulei.”
    Asta nu e RAW !E TRATAT CU FOC DIN GREU!

  18. @ liviu
    hm… interesant. cum ti-ai dat seama?😛

  19. daca temperatura de coacere scade la 40 grade C atunci putem vorbi de piine raw

  20. […] Painici cu malai-Bun si sanatos […]

  21. Felicitari pentru blog am sa incerc retetele tale ma incanta sa incep un nou mod de a gati multumesc ptr. sfat si retete

  22. FELICITARI!NU AM STIUT DE BLOG AZI AM AFLAT . AZI AM PRIMIT PE YAYOO MSS [CARE E BLOGUL ?] EU FAC PAINE CU TARITE LA MASINA SE POATE SA FAC ASTA [CU MALAI ]LA MASINA? TOONI

  23. […] Painici cu malai-Bun si sanatos […]

  24. proabil merge. n-am incercat ca nu mai mananc paine de mult

  25. reteta asta nu este raw. blogul este facut in perioada mea de tranzitie de la gatit la crud de aia are retete si si

  26. foarte sanatos sa pui 15-20 de grame de sare in paine cand doza zilnica recomandata pentru o inima sanatoasa este de 3 gr. zilnic!

  27. daca mananci toate painicile odata nu e sanatos.
    Probabil ca vei consuma putine pt ca sunt foarte satioase.Asadar nu vei depasi doza recoamndata de sare.

  28. @ Liviu,nu esti obligat sa faci/sa respecti in totalitate reteta/retetele postate,poti face aceste painici si fara sare .Incearca sa nu mai fii atat de „acidulat” in raspunsurile/parerile personale,chiar daca ai dreptate in totalitate sau in parte.Unde ai vazut scris raw vegan ?Reteta este „Painici cu malai”.Vezi cat este de simplu ?Apropo, cele 3 gr. de sare pe care tu le stii,reprezinta maximul dzr .Cercetarile recente recomanda un consum moderat (intre 0,1 si 1,5 gr.) de sare,iar pentru acele persoane care doresc un mod de viata sanatos, recomandarea este, renuntarea la sare, indiferent cum s-o numi ea,ce culoare are si locul din care este extrasa .Este suficient doar sa cautam fructe/legume/apa cu un continut mai ridicat de sodiu (ex.rosia in stare cruda dar si uscata ).Cine este interesat si preocupat de a duce un mod de viata cat mai sanatos,cauta,se documenteaza si aplica,nu asteapta „mura in gura”(vorba proverbului ) sa vina cineva si sa-i dea retete . Eu am renuntat total la sare in urma cu 8 ani (mai am trei luni si implinesc 9 ani) si-i multumesc lui Dumnezeu pentru ca sunt bine sanatos,iar la produse animale am renuntat total de 3 ani,si la fel ii multumesc lui Dumnezeu, pentru ca mi-a luminat mintea si sufletul pentru a duce o viata sanatoasa.Totul depinde doar de fiecare dintre noi,trebuie doar sa ai vointa,echilibru emotional si sa gandesti pozitiv. Daca iti poti controla (creierul) gandirea si infrana poftele (care tot de la creier pornesc ) totul vine de la sine si intrii in normalitate .Marea mea realizare in acest nou stil de viata,este ca am reusit sa scap de multe kg.(de la 103 kg la 62,8 kg.),vre-o 40,2, in aproximativ 6 ani ,fara diete absurde care sa dea efecte adverse si sa-mi afecteze sanatatea.Acum la aproape 60 de ani alerg zilnic 13,8 km/zi in doua reprize,timp de 5 zile/saptamana iar in zilele de „pauza”,Sambata si Duminica parcurg cam 28-30 km./zi cu bicilcleta.Am o greutate constanta cam de 3 ani si sincer,chiar ma mandresc cu asta.Gata cu lauda,acum este timpul sa le multumesc din inima persoanelor care administreaza acest blog, „vinovate” ca ne da gratis retete/idei de retete sanatoase,ne impartaseste cu mult drag din cunostintele acumulate ( si nu in putin timp ) ,isi rup din timpul lor liber pentru toate acestea, iar unii dintre noi sunt…..,”acizi” (sa nu spun alt cumva,desi ar merita din plin}.Multumiri si respect deopotriva,sa va dea Dumnezeu sanatate ca-i mai buna decat toate !


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: