Postat de: Muna | Martie 17, 2010

Ceapa deshidratata

Ceapa uscata

INGREDIENTE:

– cepe

– ulei presat la rece

– condimente: sare, piper, cimbru, oregano, maghiran

PREPARARE:

Taiati ceapa apoi desfaceti feliile. Amestecati bine cu ulei si condimente. Uscati. Daca le uscati pe calorifer folositi o camera in care nu sta nimeni pt ca miroase puternic. Dupa uscare pastrati intr-un borcan acoperit. Folositi-o drept condiment in mancarurile crude ce vreti sa imite gustul cepei prajite.

_________________________________________________________

Raw Food Recipe: Dehydrated onion

iNGREDIENTS:

– onions

– cold-pressed oil

– spices: salt, pepper, thyme, oregano, marjoram

PREPARATION:

Cut onion and then open the slices. Mix well with oil and spices. Dry. If you dry on the radiator use a room where no one stands bcoz they have a strong smell. After drying keep in a covered jar. Use as a spice in raw foods that you want to have the taste of fried onions.


Responses

  1. Hello.

    SVR (www.svr.ro) organizeaza un Vegan Bake Sale si daca doresti sa ne ajuti cu promovarea evenimentului poti pune un post pe site-ul tau. Textul anuntului nostru este pe http://www.svr.ro/despre-svr/actiuni/170-worldwide-vegan-bake-sale-la-bucuresti.html si un poster la o marime mai mare la http://biblioteca-alternativa.noblogs.org/gallery/6235/fluturas%20bake%20sale.JPG.
    Anuntul pe site-ul tau poate fi formulat asa cum crezi tu ca se potriveste mai bine cu site-ul tau.
    Pentru mai multe informatii ne poti contacta la info@svr.ro.

    Multumiri anticipate,
    Stefan Dragan
    Voluntar SVR

  2. ai incercat si aparatul „dehidrator” ? Cred ca usureaza cu mult munca si timpul uscarii, fiind mai mica temperatura alimentele nu pierd din enzime. Eu mi l-am comandat zilele acestea, insa nu l-am pornit inca, urmeaza .. dar, am auzit ca este extrem de util.

  3. Am incercat si eu reteta, ceapa uscata in dehidrator.

    Rezultatul : superb, mie imi place foarte mult gustul

    Multumesc

  4. Nu am deshidrator dar e in lucru. O sa incerc sa usuc si la soare.

  5. de unde cumpar deshidrator ?

  6. au aparut si in ro. cauta pe net si vei gasi mai multe surse

  7. ceapa este de preferat sa se manance in starea ei naturala . dupa 15-30 min devine toxica deoarece lasata in aer liber curata spatiul respectiv dar se umple de toti microbii si toate bacteriile de acolo. ceapa este minunata asa cum e, de ce vreti sa o modificati🙂

  8. da este adevarat ca in timpul oxidarii atrage microbii din aer, de aceea trebuie consumata proaspata, dar invelita de ulei nu mai oxideaza. uscata are gust de ceapa gatita si o recomand celor care sunt la inceput pe dieta raw. eu nu o mai folosesc de mult

  9. […] Ceapa deshidratata-Bun si sanatos […]

  10. […] Ceapa deshidratata-Bun si sanatos […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: