Publicat de: Muna | mai 12, 2010

Scopul este sa astepti sa ti se faca foame

Discutand cu diverse persoane despre dieta cruda reprosul pe care il aud cel mai des este: „da, dar nu tine de foame”.

Pai exact asta cautam noi pe dieta cruda. Sa nu tina de foame. Un mic dejun ce se digera in 4-5 ore este unul greoi si obositor pt organism. Daca tii cont cum combini alimentele poti avea si 10 mese pe zi cu o singura conditie: sa astepti sa ti se faca foame intre ele.

Suna complicat doar pt cei ce nu au incercat si isi cauta scuze sa nu incerce.

Cum ne dam seama daca o digestie este corecta?

1. In primul rand nu trebuie sa ne simtim obositi dupa ce mancam. Pe dieta gatita dupa pranz tragi la somn. Lucrul asta nu se intampla pe raw. Esti plin de energie imediat dupa masa si ai chef de lucru.

2. Nu avem gaze. Da. Cine are gaze, chiar si pe dieta cruda, inseamna ca nu combina corect alimentele. Hai sa intram putin in detalii ca sa intelegem fenomenul. Cand avem gaze? Atunci cand alimentele in loc sa se digere fermenteaza. Cine fermenteaza? Zaharul si amidonul. Ca sa nu aibe timp sa fermenteze ele trebuie sa se digere foarte repede. Daca mananci fructe dupa masa, ele trebuie sa astepte ca ce ai mancat inaintea lor sa se digere, timp suficient sa fermenteze si sa produca alcool (si gaze). Daca mananci fructele inainte de masa ele se vor digera in 10-20 minute si vor face loc pentru felul urmator. Urmand regula asta, eu mananc fructele in timp ce prepar salata si astfel economisesc timp.


Responses

  1. interesantă abordare
    de ţinut minte

  2. Indraznesc sa te contrazic…………gazele produse dupa consumul unui smoothie verde cu spirulina ,chlorella si un fruct ,2(ananas,mar de exemplu)sunt semn ca organismul reactioneaza ok,detox……De aceea acest gen de bautura regleaza tranzitul intestinal.Gazele sunt ok mai ales in cazul persoanelor care sufera de constipatie cruda.Nu sunt doctor,nici nutritionsit insa ceea ce tu spui referitor la acest subiect este total aberant !

  3. rectific…scuze….constipatie cronica

  4. pe dieta cruda nu exista constipatie. incearca sa elimini ori fructul ori algele din acel zmuti si vei vedea ca se digera mult mai usor. cat despre gaze, ele nu sunt normale decat daca ai 4 stomace. si daca nu esti nici doctor nici nutritionist care este argumentul in baza caruia ai ajuns la concluzia ca subiectul este aberant?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: