Ingrediente: 4 rosii, o legatura patrunjel, usturoi, 1/2 ceasca susan crud, sare, o lamaie, optional ulei extravirgin de masline.
Tocati rosiile si patrunjelul, pisati usturoiul si le amestecati cu sare si mult suc de lamaie. Rasniti susanul si incorporati in salata apoi adaugati ulei.
Imbunatatirile: Am eliminat cerealele pt ca nu sunt sanatoase. Am rasnit susanul ca sa poata fi digerat. Am pus mai mult suc de lamaie care dizolva grasimile (susanul si uleiul) si ajuta la absorbtia eficienta a fierului din patrunjel.
[…] Aceasta reteta a fost imbunatatita. Vedeti aici. […]
By: Tabbouleh (bucatarie arabeasca) « Retete vegetariene stricte (vegane)/de post, dietetice si raw on octombrie 9, 2010
at 7:54 am
conform asociatiei libaneze de gastronomie (lebanongastronomy.com), tabbouleh se prepara cu ceapa obligatoriu si menta.
daca vrei sa accepti o critica spusa fara rautate, reteta ta.. nu este imbunatatita ci doar simplificata (ai scos din ingrediente si nu ma refer numai la bulgur).
uite cum fac eu tabbouleh.. in cativa pasi
http://retete-dietetice.net/montignac/salata-tabbouleh-libaneza-de-patrunjel
si eu o mai fac cateodata reteta asta fara bulgur.. dar sincer, nu pt ca n-ar fi sanatos, ci doar din graba (pt ca trebuie lasat la inmuiat ceva timp)..ca asa si patrunjelu ala dracu stie ce pastile a primit de la producatori sa tina 30 de zile in loc de 10 (chiar daca in anotimpul asta se cultiva soiul tarziu de patrunjel care tine mai mult).
By: retete on ianuarie 21, 2011
at 10:52 pm
conform imaginatiei proprii imi rezerv dreptul de a prepara tabbouleh „cum vrea muschiu meu” 😛
reteta este imbunatatita prin faptul ca simplifica digestia si ESTE MAI SANATOASA FARA BULGUR. asta urmarim pe acest blog.
un motiv in plus sa incepi sa-ti cultivi singura hrana
By: Vali on martie 22, 2011
at 6:31 am
Uite o reteta simpla si sanatoasa. Felicitari! Imi place blogul tau 🙂
By: Oana on iunie 7, 2011
at 7:53 am
De ce nu sunt bune cerealele? Fermenteaza sau ce?
By: mir on iulie 19, 2011
at 9:06 am
ok, m-am documentat intre timp; eu credeam ca mancate crude sunt mai putin daunatoare tocmai pentru ca substantele (gen gluten) sunt asimilate in cantitati mai mici si mai lent….atunci ce ne facem cu solanina din cartofi , vinete, rosii, etc…cred ca solutia este sa mancam putin…
By: mir on iulie 19, 2011
at 9:26 am
buna, interesanta reteta de ce ai spus ca cerealele nu sunt sanatoase?multumesc, interesant blogul tau, felicitari!
By: mihaela on octombrie 12, 2011
at 5:12 pm
este detaliata aici problema cerealelor
http://romaniaraw.freeforums.org/cerealele-t497.html
By: Vali on octombrie 30, 2011
at 8:59 am
cea mai buna salata pe care am mancat-o vreodata !
By: Carmen on februarie 6, 2012
at 4:42 pm
Esti sigura ca graul incoltit este nesanatos?
By: Andreea Stratulat on martie 2, 2012
at 12:11 pm
da, toate cerealele contin gluten, si apoi amidonul din ele este mai comestibil gatit decat crud, iar cum amidonul nu aduce nimic valoros in nutritie nu vad de ce ne-am mai bate capul cu el
By: Vali on iulie 25, 2012
at 3:49 pm
[…] Tabbouleh– reteta imbunatatita-Bun si sanatos […]
By: Cea mai mare carte cu retete raw-vegane | CTI97 on februarie 6, 2013
at 3:37 pm
[…] Tabbouleh– reteta imbunatatita-Bun si sanatos […]
By: Carte cu retete raw-vegane | I Am The Impaler – pe bune :-) on aprilie 18, 2013
at 6:38 pm
Lasati in urma paradigma mentalului rationalist si a materialismului stiintific si pasiti in cea REALA a cuanticii informational/arhetipal energetice,altfel nu veti scapa niciodata de dilemele fara sfarsit in care ati intrat si,mai ales,nu veti intelege fiintial alegerea veganismului ca mod de co-participare si comuniune cu Viata Universala. A reduce cerealele la amidonul si glutenul pe care-l mestec in cratita e cam simplut…
By: Radu on iunie 7, 2013
at 1:14 am
foarte buna si usoara
By: andreea on iunie 13, 2013
at 11:26 am
Eliminarea zaharului/amidonului este unul din primii pasi. Da.. e cam simplut.. asa se incepe. Daca as fi scris despre cum sa te hranesti cu lumina crezi ca mai citea cineva blogul? Dilemele fara sfarsit sunt defapt parte din evolutia „vietii universale” (azi stiu mai mult ca ieri si maine voi sti mai mult ca azi). A sti este a vrea, a initia. Mentalul este intentie (actiune/activ) in timp ce energeticul este pasiv (mai mult receptiv decat emitiv) si in general primeste ce-i ofera universul fara prea multe intrebari. Cu alte cuvinte se lasa purtat de val fara a intelege rostul carmei sau al lopetilor. Defapt, daca diseci mai bine ai vedea ca energeticul are o latura mentala, este cea care-ti permite sa alegi fericirea in locul depresiei, intelegerea in locul urei etc. Exista o stransa legatura intre toate planurile ce ne alcatuiesc si nu mi se pare prea inteligent sa ma dezvolt mai mult pe o directie in defavoarea alteia. E ca si cum mi-as lega o mana la spate si as refuza sa cred ca o pot folosi eficient.
Revenind la subiect… pe o dieta ketogenica zboara si susanul din reteta.
By: Muna on iulie 23, 2013
at 7:20 pm