Motivatie

Am creat acest spatiu din dorinta de a impartasi cu voi experiente culinare cat mai sanatoase. Trecerea de la o alimentatie bazata pe multe grasimi la una mai dietetica nu este usoara si spun asta din experienta, dar rezultatele se vad imediat iar daca ce avem in farfurie mai este si apetisant, cu atat mai bine.

Unele retete pot parea banale dar tocmai asta e si ideea acestui blog: sa demonstreze cat de simplu poate fi sa gatesti si vegan si dietetic in acelasi timp.

Voi incerca retete din toate bucatariile lumii dar le voi adapta la alimentatia vegana dietetica sau vegana cruda. Asta inseamna ca nu voi posta retete cu uleiuri/seminte/alune/nuci preparate termic si in loc de zahar voi folosi fructe uscate si ocazional zahar brun.

Sper sa fiu in ajutorul incepatorilor in domeniul alimentatiei vegane si al celor care vor o hrana cat mai sanatoasa. Pentru cei ce vor sa invete mai multe despre veganism recomand www.svr.ro

In limita timpului, voi incerca sa raspund la toate intrebarile.

Responses

  1. Felicitari! Ma bucur enorm de mult ca ai realizat site-ul pe care il visam, cu indicatii la obiect, scurte si clare, cu poze exemplificative! Bravo, bravo, bravo!

  2. super site😀 sunt geek si habar nu am sa gatesc si in plus prefer sa nu dau bani prea multi pe mancaruri. nu numai ca sunt sanatoase retetele tale dar sunt si ieftine si probabil foarte gustoase. l-am bookmarked si o sa ma apuc sa incerc cate una alta🙂 keep up the cooking!

  3. felicitari🙂
    ma bucur tare mult ca am descoperit acest blog!

  4. Daca va place cum arata e super.. astept sa-mi spuneti si cum vi s-au parut la gust.

  5. Azi te-am descoperit si voiam sa-ti multumesc ca existi. Am un tata care nu are voie sa manance nici un fel de carne sau lactate (face asta de 2 ani). Acum o sa-i dau site-ul tau, cred ca o sa strice imprimanta cu el😀

  6. Ma bucur ca am gasit acest remarcabil sait

  7. Salut🙂
    Eu sunt vegetariana (intotdeauna mi s-a parut prea dur regimul vegan.. nu pot trai fara lapte de exemplu😀 ) dar asigurat voi incerca unele retete de pe-aici😉

  8. Vali, retetele tale sunt extraordinare. Imi place felul de prezentare, cu poze de calitate. Esti o profesionista. Bine ai venit pe ardei-iute.ro! Te asteptam sa ne incanti cu noutati culinare minunate. Mult succes! Iti multumim.

  9. Multumesc de aprecieri. Nu ma consider o profesionista. „Experimentele” in bucatarie le-am inceput acum 3 luni cand am creat blogul si mai am foarte multe de invatat.🙂

  10. Salut!
    Super blog🙂
    M-a atras ca ai spus ca „experimentele in bucatarie” au inceput de cand ai blogul, asa este si in cazul meu, blogul chiar ma tine in priza, desi inainte nu gateam defel. Daca iti place si doresti, http://sideris.ro/blog/, am putea sa ne adaugam reciproc in blogroll.
    Toate cele bune si mult spor!:)

  11. Excelent.

  12. Intr-adevar, f. clare explicatiile, asa mai inteleg si eu (care abia invat sa gatesc). Felicitari si succes in continuare!

  13. Spune mi te rog de unde te inspiri sau retetele sunt inventia ta? De mult timp caut un site cu astfel de profil. Te potrivesti ca o manusa pentru cei ce vor sa manance sanatos( totusi bobul de mazare germinat are un continut extrem de complex si benefic pentru sanatatea noastra cu o singura conditie: sa nu aibe parte de tratament termic ). kiss

  14. Stiu ca boabele germinate sunt mai sanatoase crude, dar inca nu m-am obisnit cu gustul unora dintre ele. So I’m taking it easy😀
    Retetele sunt ale mele majoritata, iar altele inspirate/adaptate.

  15. Buna Vali,

    Cautand prin blogosfera o persoana cu care as putea colabora mi-ai fost recomandata cu caldura.
    In mare, as dori sa dechid un loc micut si plin de caldura in care sa ii primesc pe toti cei interesati de o alimentatie sanatoasa.
    In cazull in care esti interesata de o colaborare te rog sa imi trimiti un mail.

    o zi buna,
    Madalina

  16. nu vad mailul tau. daca ai intrebari ma poti gasi la maeve.bijuterii (arond) yahoo (punct) com
    l.a. l-am gasit

  17. Ma bucur sa vad astfel de initiative. Si noi suntem vegetarieni si in momentul asta si in lipsa de inspiratie in bucatarie. Acum am primit site-ul de la o prietena… astazi o sa si incerc o reteta.

  18. Un blog foarte frumos, complet si de ajutor. M-am bucurat sa-l descopar, si m-as bucura sa facem si schimb de linkuri.

    George Enea, rEvolutia Interioara (http://georgeenea.blogspot.com)

    Multumesc!

  19. vali, da-ne detalii despre cum ai adoptat tu stilul de viata raw si cum te-a ajutat pana acum si motivul pentru care ai facut-o. si eu vreau sa imbarc spre stilul asta de viata ca sa-mi recapat glowul si energia si silueta si toate. woai, n ai idee ce fericita ma face ca te am gasit

  20. E perfect ceea ce ati realizat .

  21. daca tot ai devenit raw vegan nu mai promova zaharul de nici un fel si nici fructoza, mai bine miere

  22. nu le mai promovez. retetele gatite de pe blog sunt publicate mai demult.
    by the way. nici mierea nu e chiar atat de sanatoasa pe cat credeam

  23. Ma bucur ca am dat de acest blog,acum fac primii pasi in raw vegan.. imi place foarte mult acest mod de viata, asa ca o sa mai povestim.O zi minunata sa ai!

  24. Sti sunt cam zgàrcità cu scrisul ,dar azi te-am gàsit ,si vreau sà sti cà ai fàcut o treabà f.f.f.f bunààààà cu acest sit.Sunt multi oameni ( printre care si eu ) care, ori sunt obligati sà mànànce sànàtos ori o fac ptr. o viatà mai bunà .Deci tu prin retele tale ii ajuti mult. De un an am descoperit cà am probleme cu rinichi dar am aflat cauza adevàratà ascultànd niste documentare. www. revelatia.ro (walter veith-viata la superlativ.) Dupà aceste documentare mi se face greatà doar gàndindu-mà la produsele animale. Dumnezeu sà te binecuvànteze.

  25. Buna. Reprezint Restaurantul vegetarian Satya si pot vorbi in numele echipei cand spun ca ne place blogul tau si ca am vrea cumva sa colaboram. Avem si preparate raw in meniu.

    Astept un semn.🙂

  26. buna ziua, draga vali,
    urmaresc de ceva vreme postarile tale cu privire la hrana sanatoasa, sunt frumoase si convingatoare….eu am o intrebare simpla ? CUM SA INCEP??
    Si eu si sotul meu vrem sa renuntam la stilul traditional de hrana ( bazat pe mancaruri gatite,pe carne, in general stilul alimentar transmis de bunicii nostri), dar pur si simplu nu stim cum si de unde sa incepem, avand in vedere ca avem si trei copii, care ne influenteaza mai mult sau mai putin direct modul de a ne hrani. Sa incepem treptat sau brusc? nu stim sa gatim vegan, raw, nu prea stim retete vegetariene si de aceea tot zicem ca renuntam, dar nu prea ne iese. ce parere ai? ne poti ajuta in acest sens sub o forma sau alta?
    multumim frumos!

  27. Felicitari pentru initiativa si blog! M-am transformat recent intr-o vegetariana pofticioasa si retetele tale au venit la fix. Multumesc si spor in toate!

  28. Felicitari!!! foarte misto retele….am devenit si eu vegan si chiar cautam retete, dar retete fara lapte si oua…foarte frumos….am sa le fac incepand de azi…si am sa le fac pe toate:)))Multumim! esti minunata!

  29. Respectele mele

  30. Initial reduci pana la eliminare completa mancarurile procesate din magazin si cu multe E-uri gen chipsuri, salam, sucuri acidulate, dulciuri pe care le inlocuiesti cu: chipsuri/painici raw preparate la deshidrator, pate-uri din nuci/seminte, deserturi raw care-s mult mai gustoase decat cele din magazin, sucuri proaspete din fructe si legume. Poti pastra o vreme cartofii, fasolea si cerealele gatite. Ca sa nu simti lipsa alimentelor pe care le elimini gandeste-te ca defapt nu elimini ci introduci lucruri noi. Si cu cat adaugi cantitati mai mari de „nou” nu va mai ramane loc pt „vechi”. Secretul este sa te saturi inainte sa apuci sa te gandesti ca ti-e pofta de ceva. Daca implici copiii la stoarcerea sucurilor, prepararea bombonelelor si vei degusta rezultatele in fata lor cu mult entuziasm ei te vor imita. Vei gasi mai multe detalii aici http://romaniaraw.freeforums.org/index.php


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: