Publicat de: Muna | noiembrie 4, 2008

Banane cu cereale si suc de portocale

dsc016202

Ingrediente: o banana, o portocala, o lingura de stafide brune, o lingura de seminte de dovleac neprajite, o lingura de migdale maruntite neprajte, o lingura germeni de grau, doi pumni de cereale din porumb fara zahar.

Mod de preparare: Banana se taie felii, se pun peste ea restul ingredientelor si e amesteca. Se stoarce portocala si sucul se toarna peste ele.


Răspunsuri

  1. Foarte interesanta si mai ales foarte sanatoasa reteta pentru micul dejun! Am recomandat-si o pe noul meu blog si abia astept sa o gust si eu maine dimineata!!!

  2. […] Banane cu cereale si suc de portocale-Bun si sanatos […]

  3. […] Banane cu cereale si suc de portocale-Bun si sanatos […]

  4. […] Banane cu cereale si suc de portocale-Bun si sanatos […]

  5. sanatoasa, banana cu portocala e un fel de gluma. Este jumatate sanatoasa da daca portocala e foarte dulce. Dar cealaalta latura este ca portocala este acida (mai mult sau mai putin depinde de cat de dulce e). Acid + dulcele din banana (zaharul, amidonul,etc) e rau de tot. Acidul distruge saliva si enzimele digestive pentru digestie OPTIMA a dulcelui (dulce= zaharuri, amidon, carbohidrati)

  6. Bananele si portocalele nu sunt sanatoase oricum ar fi consumate. Ar trebui sa nu mancam fructe pt ca fructoza este tot zahar iar zaharul ne caramelizeaza pe interior si facem riduri. Din cat stiu pana acum dieta ideala este compusa doar din grasime cu molecula lunga si pudra de minerale monoatomice… Este cale lunga pana acolo de aia scopul acestui blog este de a starni curiozitatea in sesul autoeducarii. E doar primul pas in incercarea de a iesi din tipare.

  7. babanele si portocalelle sunt sanatoase si va indemn sa le consumati. nu asta este problema ridurilor…

  8. Interesanta reteta! Nu uitati ca fructele se consuma intotdeauna pe stomacul gol si nu se asociaza cu nimic, deoarece fructele se digera in intestin, pe cand legumele incep a fi digerate in stomac. In cazul in care fructele sunt asociate cu legume, de ex., fructele vor stationa in stomac pana legumele vor fi prelucrate. Ca urmare vor intra in fermentatie, si in loc sa extragi vitaminele din fructe in intestin, extragi fermenti. Deci gresit!

    @Muna, grasimile trebuie sa fie de tip nesaturat si cu lantul scurt. Nu consumati grasimi saturate sau trans. Citeste articolul scris de dr. Calin Marginean: „Pentru sanatatea dvs. evitati excesul de sare, zahar si grasimi!”


Lasă un comentariu

Categorii