Ingrediente: 7 lg. susan, 3 lg. seminte de floarea-soarelui, 2 lg. alune de padure, 2 lg. alune de pamant, 5 lg. stafide, 3 lg. fulgi de ovaz. (lg = linguri) Se folosesc seminte/alune neprajite.
Mod de preparare: In afara de susan, fulgii de ovaz si semintele de floarea-soarelui celelalte ingrediente se rasnesc. Stafidele se rasnesc separat si se incorporeaza in ingredientele uscate, amestecate bine. Se framanta cu mainile pana se obtine un aluat cleios/sfaramicios care se strange in maini si se modeleaza dupa preferinte. Eu am impartit compozitia in 2 si din fiecare am format cate un sul din care am taiat felii. Feliile le-am lasat peste noapte la uscat.. pe o sita. Nu este obligatoriu sa le lasati la uscat.. dar eu le-am vrut putin mai tari.
INTERESANT! Am s-o incerc doar ca voi mai adauga putina miere 🙂
By: ina on ianuarie 8, 2009
at 9:40 am
S-ar putea sa iasa prea dulce… oricum depinde si de gusturile fiecaruia… dar astept sa-mi spui cum ti-a iesit.
Veganii, daca vor, pot adauga sirop de artar sau nectar de agave in loc de miere. Eu inca n-am reusit sa-l gasesc pe cel de agave la noi.
By: Vali on ianuarie 8, 2009
at 11:10 am
Eu am gasit sirop de agave, sa stii. E f bun. Vezi ca am o prezentare pe blogul meu, la categoria „produse pt vegani”. Daca zici ca e prea dulce atunci nu pun miere.
By: ina on ianuarie 12, 2009
at 2:56 pm
alunele de pamant ati folosit din acelea in coaja prajite? vreau si eu sa stiu de unde pot sa cumpar alune de pamant in coaja neprajite. multumesc.
By: alina marina on aprilie 6, 2009
at 7:41 pm
nu folosesc seminte/alune/nuci prajite.
gasiti la carrefour in coaja si neprajite
By: Vali on aprilie 8, 2009
at 12:31 pm
Stie cineva cum se face susanul acela numai cu semintze de floarea soarelui si zahar, cel pe care-l vindeau tzigancile pe linga acadele, acum un car de ani!??? Imi placea la nebunie! Deci e vorba numai de seminte de floarea soarelui, legate (probabil) cu un sirop gros de zahar caramelizat, se intind apoi si se lasa sa se inchege bine, si se taia in romburi sau in dreptunghiuri!
Multumesc anticipat!
By: iulia13 on mai 31, 2009
at 10:59 am
Aveau si seminte de susan. Cred ca topesti zaharul la bain-marie si il torni peste seminte. Dar nu recomand varianta cu zahar.
By: Vali on iunie 1, 2009
at 8:20 pm
Ziua buna, Vali! Spune-mi, te rog, ce fel de susan folosesti. Pentru toate marcile pe care le-am incercat, susanul este relativ amar. Adica… amar intr-adevar. Multam!
By: Andreea Lazarescu on ianuarie 14, 2010
at 7:47 am
pai asa este susanul. are o tenta amaruie. cand il combini cu alte alimente nu se simte
By: Vali on ianuarie 15, 2010
at 6:49 pm
🙂 Te felicit pentru blog-ul tau frumos si util. As vrea sa pun ceva link-uri dinspre blogul meu catre al tau. Ce parere ai? Multumesc frumos, Andreea
By: Andreea Lazarescu on ianuarie 15, 2010
at 7:48 pm
tzzz erai under cover huh? 😀
By: Vali on ianuarie 25, 2010
at 8:04 pm
Under cover?
By: Andreea Lazarescu on ianuarie 25, 2010
at 8:31 pm
ai nelamuriri? :d
By: Vali on ianuarie 25, 2010
at 9:20 pm
tardiv, tardiv… m-am clarificat de, hat… ore bune de-acum :-)))
By: Andreea Lazarescu on ianuarie 25, 2010
at 9:44 pm
Cred ca ar fi bune cu seminte prajite. Cum sunt mare iubitoare de astfel de bunatati, am sa te anunt cand l-am pregatit. 😉 Blogroll se cheama :).
By: Retete cu poveste on martie 10, 2010
at 8:54 pm
Sigur ar fi bune prajite… dar crude ar fi si bune si sanatoase :d
By: Vali on martie 10, 2010
at 10:02 pm
[…] turte cu susan […]
By: Invitatie la prajituri vegane delicioase » Sideris Ecoblog - Ghidul tau de frumusete naturala si sanatate bio organica on aprilie 19, 2010
at 11:21 am
[…] Nu stiu cum am ajuns pe un site cu retete vegetariene. […]
By: Retete vegane, despre vegetarieni | Femeia fericita on august 19, 2011
at 2:58 pm